De Wilde Stad

Op een van de eerste zonnige dagen van deze maand reed ik ’s middags in een heerlijk lege sprinter van mijn dorp naar de stad. Het sporten met mijn club dat ik al jaren doe, vormt de aanleiding. Wat ik dan nog meer in de stad aan activiteiten onderneem, bepaal ik op de dag zelf. Omdat ik druk bezig ben onze voortuin in te richten, vertrok ik pas tegen drie uur. Na bij het Amstel de gebruikelijke OV-fiets te hebben gehuurd, nam ik de rustige Weesperzijde-route. Al snel genoot ik van mooie ‘grachten-plaatjes’.

Ik was niet de enige die zich koesterde in het zonnetje. De sfeer was lenteachtig, terwijl we toch tussen twee ijsperiodes in zitten en mensen zich onlangs nog op schaatsen over de stadse watervlaktes voortbewogen. Rustig peddelde ik langs verschillende grachten en stapte soms af om de leuke zijstraatjes te bekijken (Ik geniet eigenlijk meer van mijn voormalige woonplaats dan toen ik er woonde). Nog ff wandelde ik door de drukkere Kalverstraat met op De Munt een poster ivm de naderende gemeenteraadsverkiezingen. Toen was het tijd voor de film die ik deze keer had uitgekozen en die gedraaid werd in een van mijn favoriete bioscopen – de oudste van Amsterdam – De Uitkijk. Een glas gemberthee vanuit het erin huizende cafeetje nam ik mee naar mijn zitplaats. Er zaten zeven mensen in de zaal.

Na met plezier en bewondering te hebben gekeken en geluisterd (prachtige muziek) naar De Wilde Stad met in de hoofdrol Abatutu (interessant om te zien hoe een kat een filmrol vertolkt), fietste ik op m’n dooie akkertje richting de Cuyp, smikkelde een broodje curry-ei op bij Tjin’s Toko en kwam op tijd aan bij mijn gymclub. Aangezien ik de medesporters al jaren ken, was er eerst een hoop bij te praten. Na afloop van onze nuttige oefeningen ging ik op de automatische piloot via Amstel en Utrecht naar het station van Maarssen. Van daaraf fietste ik – op m’n eigen rijwiel – dwars door het dorp, waar ik enkele vriendinnen tegenkwam na afloop van hun koorrepetitie. Home sweet home. 

xxx

© Pauline Wesselink

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dorp Maarssen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s